Responsive Web Tasarımı Nedir?

Saat/ 2 comments
Eskiden internet erişim aracı olarak sadece bilgisayarlar vardı ve web sayfaları bu bilgisayarların ekran çözünürlüklerine göre tasarlanıyordu. Önceleri standart olan 800 x 600 çözünürlüğü, zamanla 1366 x 768'e çıktı.

Gelişen teknolojiyle beraber hayatımıza akıllı telefonlar, tabletler ve netbooklar girmeye başladı. Dolayısıyla bu cihazlarla da internete giriş yapılabildiğinden, mobil görüntü sağlamayı amaçlayan tasarımcılar, HTML5 ve CSS3 ile web sayfalarının mobil cihazlarda sorun yaratmadan görüntülenmesi için çalışarak ortaya Responsive, yani Duyarlı terimini çıkardılar.

Peki nedir bu Responsive Web Tasarımı? Basitçe anlatmak gerekirse, responsive tekniği ile tasarlanmış bir web sitesi, tabletler ya da akıllı telefonlar gibi mobil cihazlarla ya da kişisel bilgisayarlar tarafından görüntülendiğinde çözünürlük ve ekran boyutunu giriş yapılan cihazın ölçülerine göre otomatik olarak kendisi ayarlıyor. 
responsive tema
Resimde de göründüğü gibi Responsive tekniği ile tasarlanmış olan web sitesi farklı cihazlarda, o cihazların çözünürlüğüne göre boyutu kendiliğinden ayarlıyor.

2 yorum:

  1. www.auracleanmax.com web siteme responsive tema yükledim fakat bazı resim boyutlarında sıkıntı yaşıyorum ekran dışına taşıyor. Nasıl düzenleyebilirim bunu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun muhtemelen resim boyutları ile alakalıdır ya da şablonunuzda resimleri otomatik boyutlandırma özelliği olmayabilir.

      Sil