SEO Nedir?

Saat/ Yorumlayın...
SEO, İngilizce'den gelen SEARCH ENGINE OPTIMIZATION kelimelerinin baş harflerinden oluşan arama motoru optimizasyonu anlamına gelen kelimedir. Buraya kadar güzel ama tam olarak  nedir peki bu SEO?

Biraz daha açmak gerekirse en temel anlamıyla sitenizin arama motorlarında üst sıralarda görünmesini sağlayan ayarlar bütünüdür diyebiliriz. Sitenizin Google gibi arama motorlarında üst sıralarda görünmesi de sitenizin ve doğrudan sitenizde sağladığınız ürünlerin ya da hizmetlerin daha fazla kişiye ulaşmasına olanak sağlayacaktır.

Arama Motoru Optimizasyonu'nun en basit ve en sağlam yolu özgün içerikten geçmektedir. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google üzerinden konuyu ele alırsak, Google her siteyi tarar ve özgün içeriği yüksek olan siteleri arama sonuçlarında daha yukarılarda gösterir. Kopyala-Yapıştır yöntemleri hiç sevmemekle birlikte arama sonuçlarında sitenizin daha alt sıralarda görünmesine neden olabilmektedir.

Özgün içerik oluşturmak zamanla kendi sitenizin ziyaretçi sayısını arttırmakla kalmaz, bu ziyaretçileri artık sizin birer okurunuz haline getirmeye başlamaktadırlar.

Aynı konu üzerine yazdığım Önemsemeniz Gereken SEO İpuçları makalemi okuyarak daha geniş bilgilere ulaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder