Page Rank Nedir?

Saat/ Yorumlayın...
Page rank, sitelerin birbirlerine göre olan popülaritesini ölçmek için Google tarafından kurulan bir sistemdir. Bu ölçüm yapılırken çeşitli değerler göz önüne alınır.

Page rank esasta şöyle çalışır: Eğer başka bir site sizin sitenizin linkini yayınlamışsa bunun nedeni diğer siteden sizin sitenize ziyaretçi akışı olabileceğinin düşünülmüş olmasıdır. Bu yapıya göre sizin sitenizin linkini yayınlayan site, sizin sitenizin pagerankini yükseltmiş olacaktır.

Ayrıca sizin sitenizin linkini yayınlayan sayfa ne kadar yüksek bir page rank'e sahipse sizin sayfanızın da page rank'i ona oranla daha fazla artar. Ek olarak eğer o site ne kadar az link paylaşmışsa sizin değeriniz daha fazla artacaktır. Bunu biraz daha açmak gerekirse, page rank'i yüksek bir site, başka bir sitenin linkini paylaşıyorsa ve bu paylaşan site sadece sizin sayfanızın linkini paylaşmış ise, google sizin sitenizin değerini daha yüksek görmektedir.

Bunların yanı sıra ziyaretçinin paylaşılan link üzerinden sizin sitenize gelip, sitenizde geçirdiği zamanda page rank değerini etkileyen diğer bir etkendir.

0 yorum:

Yorum Gönder