SEO'nun Yeni Yolu: Web Site Tasarımı

Saat/ Yorumlayın...
Günümüz web siteleri artık içerik merkezli olmak yerine kullanıcı dostu temalara bürünmeye başladı. Yeni bir tema tasarlarken tasarımcılar onun mümkün olduğunda kullanıcı dostu olmasına özen göstermeli. Biri arama motorunda herhangi bir anahtar kelime üzerinden arama yaptığında kompleks siteler sonuçlarda ilk iki sayfada çıkmayacaktır. Tasarımda bazı kuralları takip etmeniz gerekmektedir.

Bu yüzden tasarımcılar aşağıda bahsedeceğim konu başlıklarını takip ederlerse kendi yararlarına olacaktır diye düşünüyorum.

1. Daha az flash tabanlı kod kullanımı

Flash kodları arama motorları tarafından okunamaz ve bu da arama sonuçlarında görünmemenize neden olabilir. Bu yüzden flash kod kullanmaktan kaçının.

2. Kod sayısını azaltın

Kullanıcı dostu bir sitenin özelliklerinden biri de hızlı açılmasıdır. Geç açılan siteye gelen bir ziyaretçi yeterince sabırlı olmayabilir ve başka bir siteye gidebilir.

3. İçerik çok önemli

İçerik sitenizin en önemli parçasıdır. Özgün, öz ve akıllıca yazılmalıdır. 

4. Ortak kelimeler

Bir yazı yazarken basit kelimeler kullanın ve arama  motorlarında anahtar kelime olmasını istediğiniz kelimenin tekrarı yerine eş anlamlılarını kullanın. 

5. SEO için anahtar kelime yerleşimi

Eğer sitenizde anahtar kelimeleri rastgele köşelere koyarsanız, arama motoru optimizasyonu için daha zor olacaktır. Belli bir düzen içerisinde yerleşim yapmanız arama motorlarında daha kolay yükselmenizi sağlayabilir. 

6. Sitenizi güncel tutun

Mümkün olduğunca, güncellik düzeyi günlük olsun. Bir günde yazılacak her şey çıkabilir. 

7. Resimler ve içerik arasında bir denge yaratın

Çok fazla resim paylaşıyor olmanız sitenizin yüklenme hızını düşürecektir. Bu yüzden yazılarınızda gereksiz yere resim paylaşmaktan kaçının.

8. Sosyal medya ile bağınızı kurun

Sosyal medyada fazlasıyla yer almaya çalışın. Çünkü insanların çoğu internette en fazla sosyal ağlarda vakit geçiriyor ve içeriklerinizin sosyal medya üzerinden paylaşmanız sitenize trafik kazandıracak bir etkendir. Ayrıca SEO için güzel bir çalışmadır. 

0 yorum:

Yorum Gönder