Yeni Blogunuza Trafik Çekme

Saat/ Yorumlayın...
Yeni blog sahiplerinin yakındığı ve en sık görülen olay, siteye ziyaretçilerin gelmemesi ve bir ay sonra blogu kapatmaktır. Bir blog sahibini en çok mutlu eden olay ziyaretçilerin yorumları ve blogu takibidir.

Bu kendiliğinden olan bir şey değildir. Yani, sitenize ziyaretçi gelmesini istiyorsanız belli adımları takip etmeniz gerekmektedir. İşte bu adımlardan bazıları:

1. Düzenli İçerik Paylaşımı 

İlk başlarda sürekli sitenizi takip eden okuyucularınız olmayacaktır. Okuyucu elde etmek için iyi yazılmış makalelerinizi düzenli olarak paylaşın. İlginç konular yazın ve ziyaretçileri tatmin edin. Zamanla bu ziyaretçiler birer okuyucu haline gelecek ve sitenizin diğer kişiler tarafından keşfedilmesine doğal yollarla yardım edecektirler.

2. Diğer Bloglarla ve Blog Yazarlarıyla İletişim

Aynı konu üzerinde yazdığınız blogları okuyun ve onları takip edin. Paylaşımlara güzel yorumlar yazın. Bu, blog sahibinin sizin sitenizi ziyaret etmesini sağlayacaktır ve siz nasıl onları takibe başladıysanız, onlar da sizi takip etmeye başlayacaktır.

Diğer yöntem ise konuk yazarlıkdır. Konuk yazar olmak, yazdığınız blogdaki ziyaretçilerin sizin sitenizi de ziyaret etmelerini sağlar ve bu yollarla yeni yorumlar ve ziyaretçiler sağlarsınız.

3. Sosyal Ağlarda İçerik Paylaşımı


Sosyal ağ avantajlarını sonuna kadar kullanın. Ağlarda üyelikler oluşturup blog yazılarınızı oralarda da paylaşın. Blogunuza sosyal ağ widgetleri koyarak site ziyaretçilerinizi sosyal ağlardaki sayfalarınızı da takip etmelerini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Okuyun: İçeriğinizin Paylaşılmasını Garanti Eden 9 Yöntem

4. Link Ağı Kurun

Benzer konular üzerine paylaşımlar yapan bloglarla link alışverişi yapabilir, birbirinize trafik sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Okuyun: Blogunuz İçin Altın Kurallar



0 yorum:

Yorum Gönder