Ne İçin Yazıyoruz?

Saat/ Yorumlayın...
Blog açıyoruz, yazılar yazıyoruz fakat ne için? Para kazanmak mı, yazdıklarınızın okunması mı?

Çoğu blog sahibi blogunu para kazanma ümidiyle açıyor, makalelerini yazıyor. Aradan bir ay geçiyor fakat ortada hiçbir şey yok, sıfır. Sonra bunun getirdiği moral bozukluğuyla binbir hevesle açtığımız blogumuzdan soğuyor ve kapatıyoruz. 

Yolun başında hayal ettiğimizde, önümüzdeki yol ne kadar güzeldi değil mi? 

İlk sorumuza gelecek olursak, hemen hemen her blog sahibi blogunu açarken para kazanmayı hayal etmiştir. Ancak para kazanmak, hele ki bu kadar çok blog varken çok zor görünüyor. Belli adımları atmanız ve seviyeleri geçmeniz gerekiyor. 

Bir blogun tutunması için bir okuyucu kitlesine ihtiyacı vardır. Blog dünyasında kapıları açan anahtar sitemizi ziyaret eden misafirlerimizdir. O yüzden takip etmemiz adımların başında para kazanmak gelmemelidir. Peki ya nedir bu adımlar?

1. Güzel İçerik

Blogumuzu açarken konumuzu belirleyip, neler hakkında yazılar yazacağımızı tasarlıyoruz. Sonra, başka sayfalardan alıntı yapmak yerine, kendi cümlelerimizle makalelerimizi yazıyoruz. İçerik yavaşça ilerlemeye ve sayısı artmaya başlıyor. 

2. Para Kazanmak İçin Önce Ziyaretçi

Dediğim gibi bize parayı getirecek olan yol ziyaretçiden geçiyor. Blogumuza çeşitli yöntemler ve reklamlarla ziyaretçi çekmeye başlıyoruz. Sayfa hitimiz arttıkça arama motorlarında üst sıralarda yer almaya başlıyor ve daha fazla ziyaretçi sitemize gelmeye başlıyor. 

3. Adsense 

Google Adsense'e başvurarak -onaylanmanız durumunda- reklam alıyoruz. Böylece site trafiği ve page rank ile ilişkili olarak reklam gelirlerimiz artıyor.


İşler aslında yukarıda basitçe anlattığım kadar kolay ancak belli bir süre sabretmemiz gerekiyor. Ne kadar çok çaba gösterirsek o kadar karşılığını alıyoruz. Umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. 

Yazmaya devam! :)

0 yorum:

Yorum Gönder