Adsense'in Reddine Neden Olan 8 Sebep

Saat/ Yorumlayın...
Bir önceki yazımda Adsense tarafından sitenizin onay alması için neler yapmanız gerektiğini anlatmıştım. Şimdi de Google sizi neden kabul etmiyor ondan bahsedeyim istiyorum.

Malesef ki Google Adsense servisinin kuralları çok katı ve eğer cidden adsense'den para kazanmak istiyorsanız bunları harfiyen uygulamak zorunda kalıyorsunuz.

Adsense'e Kabul Edilmeme Sebepleri

    1. Kopya Görüntü

Bu Google Adsense tarafından başvuru sahiplerinin reddedilmesinin en sık sebeplerinden biridir. Mümkünse yazılarınız için kendi görsellerinizi hazırlayınız. Tabi herkes tasarımcı olmayabilir. Bu durumda yazılarınızla birlikte bir görsel paylaşmanız gerekli değildir. 

    2. Çok Fazla Reklam

Eğer hali hazırda sitenizde reklam yayınlıyorsanız ve bunların sayısı çok fazlaysa, bu, reddedilmeniz için bir neden olacaktır. Eğer reklam varken Adsense başvurusu yaptıysanız ve reddedilmişseniz yapmanız gereken blogunuzdan reklamları kaldırmak ve tekrar başvuru yaparak onaylanmayı beklemenizdir. 

    3. Yetersiz İçerik 

Bir çok blog yazarı blogu açar açmaz Adsense'e başvuruyor ve gelen cevap "Yetersiz İçerik" oluyor. İçerik olarak tam bir sayı yok ancak bir müddet içerik üretmeye devam edin ve trafik çekin. 

    4. Domain Tipi ve Yaşı

Daha önceki yazımda bahsettiğim gibi bazen 6 ayı geçmemiş bloglar kabul edilmiyor ve 6 ayın dolmasını beklemeniz gerekiyor. 6 ayın dolmasını bekleyemem diyorsanız .com, .net ile bir alan adı satın alarak bu durumdan kurtulabilirsiniz.

    5. Blog İçeriği

Blog içeği tabi ki olmazsa olmaz ve en önemli şeydir bir blog için. Özgünlük çok önemli yazılarınızı muhakkak kendiniz yazmanız lazım. Çalıntı, copy/paste içerikler Google tarafından kolayca farkediliyor ve Adsense'den red yemenin haricinde ban yemenize de sebep oluyor. 

    6. 18 Yaş Sınırı

Google Adsense'e başvuru yapabilmeniz için yaşınız en az 18 olması lazım.  Eğer değilseniz ve Adsense başvurusu yapacaksanız ödemelerin yapılacağı, tamamen size bağlı bir büyüğünüzün ismini kayıt ettirmeniz gerekmektedir. 

    7. Adres Bilgileri

Kayıt sırasında adres bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olduğundan emin olun. Çünkü Google ödemeyi vermiş olduğunuz adrese yapıyor. Bu yüzden adres bilgilerinizin eksiksiz olması ve doğruluğu çok önemli.

    8. Trafik

Site trafiğiniz kabul edilmenizde önemli bir sol oynuyor. Trafiğiniz ne kadar yüksekse kabul edilme şansınız o kadar yüksektir.


0 yorum:

Yorum Gönder