Ziyaretçiler Sitenizde Neden Fazla Durmuyor?

Saat/ Yorumlayın...
Merhaba arkadaşlar, daha önceki yazılarımda bounce rate hakkında birkaç şey yazmıştım.
Bounce rate önemsiz gibi düşünülse de aslında her blog sahibinin önemle ele alması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendimi ele aldığımda, bir blog yazarı olarak ziyaretçilerimin sitemde vakit geçirip, yazdıklarımdan faydalanmalarını istiyorum. Sadece açılıp, kısa bir süre sonra ziyaretçi tarafından kapatılan blog sayfanız kimseye yarar sağlamayacaktır.

Ayrıca Okuyun: Bounce Rate Takibi Nasıl Yapılır
                       
Bugün bunun, yani neden siteniz üzerinde fazla zaman geçirilmediğine dair bir kaç sebep hakkında yazacağım.

Ziyaretçilerin Sitenizde Az Zaman Geçirmelerinin Sebepleri: 


1. Yükleme Zamanı

En büyük problem sitenizin geç yüklenmesidir. Eğer geç yüklenen bir site şablonuna sahipseniz, ziyaretçileriniz hiç düşünmeden sitenizi terk edebilirler. Bu yüzden site tasarımınızı daha az kod kullanarak ve daha hızlı açılmasını sağlayacak yöntemlerle düzenleyin. Responsive tasarım ayrıca artı bir faktör olacaktır.

Ayrıca Okuyun: Web Sitesi Tasarımı

2. Pop-up Reklamları

Sürekli açılan Pop-up reklamları okuyucularınızı sıkabilir veya rahatsız edebilir. Bu da doğrudan sitenizden ayrılmalarına neden olacaktır. Sadece gerektiği zaman Pop-up kullanmaya özen gösterin. 

3. Paylaşım Widgetlerinin Olmaması

Sitenize gelen ziyaretçiler yazdıklarınızı beğenebilir ve doğal olarak paylaşmaya ihtiyaç duyabilir. Ancak sitenizde paylaşım widgetlerinin bulunmaması, ziyaretçilerinizin sizinle aynı koduda paylaşımlar yapan farklı sitelere yönelmesine neden olabilir. 

4. Ses İçeriklerinin Olması

Ses içeriklerinin olması derken kasteddiğim, sitenizin açılışında ya da yayınladığınız reklamlarda müzik çalması. Ziyaretçilerinizin hoşuna gitmemesi durumunda doğrudan sitenizden ayrılabilirler ve ya düzenli okuyucularınız bu durumdan sıkılabilir ya da rahatsız olabilir.

Benim aklıma gelen sebepler bunlar. Sizin de bu konuda görüşleriniz varsa yorum bırakabilir üzerinde tartışabiliriz :) 


0 yorum:

Yorum Gönder