Sosyal Ağlardan Trafik Çekme Yöntemleri

Saat/ Yorumlayın...
Sosyal medya siteleri blogunuzu olduğu yerden en üst noktaya taşıyabilecek en önemli faktörlerden biridir. Herkes bunun etkisini biliyor ama ne yapacağı konusunda bir fikri olmayabiliyor.  Şimdi sizlere sosyal ağlar üzerinden sitenize trafik çekmenize yardımcı olacak yolları anlatacağım:

Ayrıca Okuyun: Yeni Blogunuza Trafik Çekmek

Sosyal Medya Üzerinden Blogunuza Ziyaretçi Çekme Yöntemleri: 

1. Hangi Ağ?

Öncelikle hangi sosyal ağ üzerinde yoğunlaşacağınızı belirleyin. Bir blog için en faydalı olabilecek ağlar Facebook, Twitter ve Google+'dır. Eğer video ağırlıklı bir blogunuz varsa Youtube üzerinden de çalışabilirsiniz.

2. Aktif Olun ve Paylaşmaya Devam Edin

Hangi sosyal paylaşım sitesini seçerseniz seçin, sürekli paylaşın. Birden fazla sosyal ağa yönelmek sizi yorabilir ve zaman kaybı yaşayabilirsiniz. Kısa zaman içinde bir etkisini görmediğinizi düşünebilirsiniz fakat zaman içinde sosyal ağlardaki sayfalarınız beğenilmeye ve doğrudan blogunuza ziyaretçi çekmeye başlayacaksınız.

3. Gruplar

Ağlar üzerindeki büyük gruplara katılın ve onlarla içeriğinizi paylaşın. Özgün içerikleriniz diğerlerinin ilgisini kolayca çekip, sitenizin okuyucu kitlesi olmaları içten bile olmayacaktır.

4. Arkadaş Listenizi Genişletin

Eğer Facebook kullanıyorsanız arkadaş çevrenizi olabildiğince genişletin. Yeni insanlar ekleyin. Yine aynı şekilde Twitter'da ve Google+'da diğer insanları takip edin ve çevrelerinize ekleyin. Bu sitenizle ve takipçileriniz arasında sıkı bir bağ oluşturacaktır.

5. Sosyal Medya Widgetleri

Blogunuza sosyal ağ adreslerinizin linkini verin. Siteniz üzerinden sosyal sayfalarınıza giden okuyucular, sayfalarınıza katılıp genişlemesine yardımcı olacaklardır.

Ayrıca Okuyun: Facebook Kutusu Eklentisi

6. Sosyal Ağlarda Reklam

Sosyal medya üzerinden reklam vererek içeriklerinizle ilgilenen büyük bir kitleye ulaşabilirsiniz.


Sizinde bu konu hakkında görüşleriniz varsa yorum bırakmanız bir blog yazarı olarak bana en büyük desteğiniz olacaktır :)


0 yorum:

Yorum Gönder