Blogunuza Hız Katacak İpuçlar

Saat/ Yorumlayın...
Blogunuza daha fazla trafik çekmek ve bounce rate'i düşürmek istiyorsanız, en önemli şeylerden birisi blogunuzun hızlı yüklenmesidir. Aceleci ziyaretçiler sayfanızın açılışını bekleyemeden ve ya geçen yüklenen resimlerden ve yazılardan sıkılarak sayfadan hemen çıkabilir. Bu yüzden blogunuzu hızlandırmak için yapmanız gereken bazı şeyler vardır.

Blogunuzu Hızlandırma Yöntemleri

1. CSS/JavaScript: 

Eğer blogunuzda çok fazla CSS ve JavaScript kodu varsa bu sitenizin yüklenme zamanını uzatacaktır. Tabi bunları kaldırmanız da sitenizi kullanışsız yapacaktır. Bu yüzden gerektiği düzeyde kullanmaya özen gösterin. 

2. Reklamlar: 

Herkes blogundan para kazanmak istiyor evet bu doğru ama eğer çok fazla reklam yayınlıyorsanız bu sitenizi önemli ölçüde yavaşlatacak ve okuyucularınızı rahatsız etmeye başlayacaktır. Bu yüzden hem önemli bir ziyaretçi trafiği kaybedecek ve bounce rate'iniz yükselecek. Reklamları minimum seviyede tutmaya dikkat edin. 

3. Gereksiz Widgetler:

Eğer sayfanızda kullanılmayan widgetler var ise bunları kaldırın. Sonuçta widgetler de kodlardan oluştuğu için sitenizin yüklenme zamanına etki edecektir.

4. Background Rengi: 

Kendim denemedim ama araştırmalarıma göre arkaplan renginin beyaz olması sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlıyormuş. Hem SEO hem de tasarım açısından faydası olacağını düşünüyorum. Beyaz Renk Kodu: #FFFFFF

5. Resim Boyutları: 

Yazılarınıza ekleyeceğiniz resimlerin dikkat açısından büyük bir önemi var. Ancak resimleri eklerken uygun boyutu bulmaya çalışın. Çok büyük resimler geç yüklenecektir. 

0 yorum:

Yorum Gönder